Välkommen till Dyröds Gård

Vcarl-olofi som lever och verkar på Dyröds Gård heter Tarja och Carl-Olof Samuelsson med ungdomarna Rasmus och Jesper. Carl-Olof har tidigare arbetat som anställd inom projektledning men har sedermera uppfyllt sin dröm om att få leva som egenföretagare inom gårdens verksamhet. 

 

 

 

Jag, Tarja är född i Finland och har vuxit upp i en förort, träffade Calle och har sedan dess varit en inbiten bonnfru med kärlek till djuren och naturen.Tarja

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid omgett mig med dem. Som barn var det möss, hamstrar och kaniner som gällde. När jag blev äldre och träffade min man så har det varit lite större djur. Ridskola under mammaledigheten och uppfödning av Herefordkor för att hålla landskapet öppet. 

På gården finns också två underbara katter. Janne av rasen ragdoll och Pepsi en katt som vi adopterade för att hon blivit bortstött av sin mamma. Båda lika älskade.

Ett annat stort intresse jag har är fotografi. Jag tar uppdrag och fotograferar gärna porträtt samt djur. Framöver hoppas jag att det ska finnas en egen liten flik som presenterar även den delen av verksamheten. Du finner fotoverksamheten på instagram och facebook under Eventladan.

 

 

 

Här på gården finns katter och kor med kalvar. Vi är en KRAV-certifierad gård och har djuren för att hålla landskapet öppet. Korna är en blandning av mjölkras och köttrasen Hereford. Djuren går ute så länge vädret tillåter och under vintern bor de i hallen som egentligen byggdes för maskiner. Maskinerna fick maka på sig så att djuren skulle få det bättre. Hallen ligger belägen så att vi även på vintern försöker hålla portarna öppna till hagen i så stor utsträckning som möjligt. Korna kan då gå ut och in som de själva vill. 

ko med kalv